Werkgroep Duurzaamheid

  • Ad

Een duurzame Zaandelta

De bedrijvenparken binnen de Zaandelta zijn in gesprek met Gemeente Zaanstad over het reduceren van CO2 uitstoot binnen de Zaandelta. Hiervoor heeft Zaandelta een werkgroep opgestart: Werkgroep Duurzaamheid Zaandelta en hebben daar de volgende ondernemers zitting in deze werkgroep;

  • Karin de Haas, PDA Uitzendbureau/Lid
  • Marnix Postma, Advanced Engineering B.V./Lid

De werkgroep heeft samen met de gemeente Zaanstad de eerste bijeenkomst georganiseerd op het gebied van duurzaamheid. Deze bijeenkomst is gehouden bij ons grootste lid Albert Heijn DC. Een geweldige voorbeeldfunctie vervullen zij op het gebied van duurzaamheid en is dit tijdens een inspirerende rondleiding en presentatie aan de aanwezigen verteld.

wg duurzaam

De gemeente Zaanstad heeft een ambitieuze klimaatambitie. En voor het realiseren ervan is de samenwerking met de bedrijven nodig. In november 2011 sloot de gemeente Zaanstad een convenant met de verschillende Zaanse bedrijventerreinen, het ZON, de KvK en de Provincie Noord-Holland. Het doel is om bedrijventerreinen en bedrijven te informeren, inspireren en ondersteunen bij het nemen van duurzaamheidmaatregelen.

Ondertussen zijn de bedrijventerreinen Achtersluispolder en Molletjesveer Noorderveld enthousiast van start gegaan met het toepassen van maatregelen die spaarzaam zijn voor milieu en portemonnee. Met de bedrijvenparken binnen de Zaandelta willen we graag hetzelfde realiseren. Bevlogen ondernemers die ook toekomst zien in duurzame toepassingen voor hun bedrijf, zijn van harte welkom om zich aan te sluiten!

Heeft u interesse? Meld u zich dan aan via info@zaandelta.nl. Meer weten wat gemeente Zaanstad voor u kan doen op het gebied van duurzaamheid? Stuurt u dan een mailtje naar duurzaan@zaanstad.nl.


Bookmark and Share