Vrijwilligersuitje 2014

  • Ad

Op 17 juni 2014 heeft het jaarlijkse vrijwilligersuitje plaatsgevonden. Dit keer ontving Het Ankertje Catering de vrijwilligers voor een kookworkshop. Na het ontvangst met een heerlijk drankje met een aardbeiannanas maakte Peter Bottelier de teams bekend. Gewapend met schort en koksmuts gingen de teams aan de slag om ieder 2 soorten amuse hapjes klaar te maken.

Met Dagmar van Ankertje Catering en onze Peter als vraagbaak en steun en toeverlaat, was iedereen druk aan het mixen, hakken, bakken, snijden, pletten, knoeien en raspen. Rinus had dankzij zijn nieuwe heup de beste plaats verworven op een kruk achter de snijplank, met Jenny en Ronald coachend naast hem. Dit resulteerde in heerlijke meloen en rauweham ‘roosjes’. Wout, Lieke en Martin hadden een waar kunstwerk gecreëerd met artisjokkenhart. Ran en Herman hielden zich voornamelijk bezig met het pletten van wortels. His, Rien en Tamara hadden te maken met ongewillige roomkaas en plakkerige cupcakes. Na het harde werken kwam er een tijd van genieten. De culinaire hoogstandjes kwamen op tafel en werden door iedereen smakelijk gekeurd.

Peter en Dagmar doken na deze proeverij de keuken weer in voor het nagerecht en kwamen tevoorschijn met een heus kunstwerk. Deze taart van cake, ijs en opgeklopt ei bracht menig hart in vuur en vlam. Letterlijk en figuurlijk want de brandende eierschalen met strohrum waren niet van plan zich snel gewonnen te geven. Na enkele mislukte pogingen de brandende strohrum de mond te snoeren, lukte het dan eindelijk om het vuur op tafel, op het bordje en in de schaal uit te krijgen. Het wachten was de moeite waard, want de taart was heerlijk. Ran nam zelfs een tweede stuk!

Namens alle vrijwilligers; bedankt Dagmar en Peter voor de organisatie van deze heerlijke en gezellige avond!

Voor meer foto’s van de koks kunt u hier terecht.

SAMSUNG