Het Kunstcentrum na verhuizing verder als Artzaanstad

  • Ad

Na maanden van verbouwen -en door wat tegenspoed nog meer verbouwen- is het zover: Het Kunstcentrum verhuist naar het Hembrugterrein. De verhuizing is ook het moment dat Het Kunstcentrum verandert in Artzaanstad.

Van 9 tot en met 20 oktober wordt alle kunst verhuisd en is de oude locatie aan de Vincent van Goghweg gesloten. Vanaf zaterdag 21 oktober zal Artzaanstad haar deuren openen met een feestelijk getinte Open Dag aan het nieuwe adres, Grote Hulzen 11 in Zaandam. De officiële opening staat nog voor een later moment op de agenda.

Logische stap

Op de nieuwe locatie heet Het Kunstcentrum voortaan Artzaanstad, naar het gelijknamige jaarlijkse kunst- en designevenement op het Hembrugterrein. Natasja Rikken, woordvoerster van Het Kunstcentrum, verklaart: “Als initiatiefnemer en organisator van dit bekende kunstevent was het voor ons een logische stap om onze organisatie na de verhuizing helemaal om te dopen in Artzaanstad, compleet met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het verduidelijkt onze connectie met het evenement en vertegenwoordigt onze huidige identiteit als tussenpersoon in kunst en design veel sterker.” Dat Het Kunstcentrum het stokje overgeeft aan Artzaanstad, betekent echter niet dat alles helemaal anders wordt. “Onze naam en locatie veranderen, onze missie absoluut niet”, maakt Natasja Rikken duidelijk, ”alle werken binnen onze collectie zijn zowel te huur als te koop voor particuliere en zakelijke klanten en ook het winkelconcept wordt voortgezet op het Hembrugterrein.”

Klaar voor de toekomst
De van binnen en van buiten volledig verbouwde nieuwe locatie van ruim 1.200 m2 is gelegen aan het begin van het Hembrugterrein, naast de YadaYada Market. Natasja Rikken: “Er is bij de inrichting zoveel mogelijk gebruikgemaakt van bestaande materialen die bij ons een nieuwe fun

ctie en hiermee een tweede leven hebben gekregen.” Het pand biedt onder meer ruimte aan een design- en cadeauwinkel en een flexibel in te delen expositieruimte. Ook is een speciale ruimte ingericht als te huren vergaderruimte of voor het verblijf van een ‘artist in residence’. Artzaanstad verwacht een goede aanvulling te zijn op de al gevestigde – veelal creatieve- bedrijven op het Hembrugterrein. “Zo zullen er bij ons regelmatig exposities in uiteenlopende thema’s te zien zijn”, zegt Natasja Rikken tot slot, “en ook het jaarlijkse kunst- en designevenement staat alweer in de planning en zal vanaf volgend jaar het Artzaanstad Event heten. Artzaanstad is klaar voor de toekomst.”

Meer informatie

Artzaanstad (voorheen Het Kunstcentrum) is open vanaf zaterdag 21 oktober aanstaande en is te vinden aan Grote Hulzen 11, 1505 RH Zaandam, telefoonnummer 075-6141210, www.artzaanstad.nl (vanaf 16 oktober online). Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00-17:00 uur.

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­